Girls1st.no Libresse initiative
 
 
 
 

Ekspert: Trude

Trude
INTERESSER
Jeg elsker å reise og oppleve andre land og mennesker, gjør det så ofte som mulig - andre kulturer fascinerer meg veldig!
LIKER
Å utforske det ukjente!
LIKER IKKE
Når noen blir behandlet urettferdig og respektløst. Det gjør meg provosert, sint og engasjert i å støtte og få til endringer.
 

Jeg heter Trude og har arbeidet som helsesøster i 10 år – en jobb jeg stortrives i! Jeg har to barn og tilbringer det meste av fritiden med familie og venner. Jeg er veldig glad i all slags musikk, spiller litt selv og danser gjerne ved enhver anledning. På vinteren trives jeg best i skiløypa og en flott sommerdag i båt på sjøen.

Jeg liker å møte utfordringer og vet at man sammen kan finne gode løsninger når noe er vanskelig. Er glad i kontraster og ulikheter, og synes det er spennende å møte nye mennesker. Jeg har daglig kontakt med ungdom og svarer på mange spørsmål om alt innen pubertet, menstruasjon, forhold osv. Jeg vet at dere lurer på mye – ingen spørsmål er for små eller mindre viktig å komme med her.

Mitt livsmotto er rett og slett ”Vær deg selv fullt og helt, ikke stykkevis og delt!”

Det kommer inn mange spørsmål til Trude og hun svarer på så mange hun kan, men vi kan ikke love at hun rekker å svare på alle. NB! Skriv hvor gammel du er og om du er seksuelt aktiv, så er det enklere for Trude å svare deg!

 
 
På tide med pepp nå med én gang? Prøv peppemafiaen!
La deg bli oppmuntret av hundrevis av jenter når du skal gjøre noe for første gang.
 
 
 

Du må være medlem i Girls1st for å kunne stille et spørsmål til eksperten.   eller registrer deg. Som medlem kan du dele dine egne historier, bli peppet av peppemafiaen, snakke i forumet og masse annet!

 

Spørsmål og svar

 
 • Anonym bruker
    Skriv en kommentar Publisert 23 sep, 2018, 11:53
  Anonym bruker Hei jeg er forelsket i en gutt på en annen skole vi møtes ikke så ofte,men når vi møtes har vi det kjempe gøy.jeg tørr ikke spøre han men jeg skal prøve med lapp men hva skal jeg skrive på den? Gi meg svar så tidelig som mulig.
 • Trude
  TRUDE
  Hei,
  så koselig at du er forelsket og vil prøve å få litt kontakt med denne gutten. Kanskje du skrive akkurat det du sier her, at det er kjempegøy å være med han og om han vil finne på noe med deg? De aller fleste liker oppmerksomhet og at noen liker en spesielt godt. Jeg synes du er kjempetøff hvis du tør å vise han det og si at du liker han, uansett hva han måtte svare tilbake.
  vh Trude, helsesøster
 •  
 • Anonym bruker
    Skriv en kommentar Publisert 23 sep, 2018, 11:42
  Anonym bruker Ja jeg ble 15 i (i år) og jeg snakker ganske mye med en som er 3 år eldre enn meg altså 17 år (blir 18 i år)! vi går sammen og har d veldig gøy da. vi har kyssa Jeg har begynt å like han litt og jeg tror han liker meg å. å jeg vet at mange sier at alder bare er et tall men jeg er fremdeles veldig usikker på om han er for gammel for meg. er han For gammel for meg?
 • Trude
  TRUDE
  Hei,
  alder er generelt sett bare et tall. Tre år kan likvel være stor aldersforskjell i ung alder, mest fordi en kan ha veldig ulik forventning til hvordan et kjæresteforhold skal være. Det er likevel veldig individuelt hvilke tanker en har om dette, dersom du og denne gutten har det fint sammen og ikke tenker at alderen er et problem så synes jeg heller ikke dere skal fokusere på det. Det viktigste er at dere har det fint sammen og prater om det hvis noe føles vanskelig, slik som alle kjærestepar bør gjøre. Håper det var litt svar for deg. 
  vh Trude, helsesøster
 •  
 • meg1999
    Skriv en kommentar Publisert 23 sep, 2018, 11:35
  meg1999 hei! jeg lurer på hvordan jeg kan få den kroppen jeg ønsker meg. jeg er 173 cm høy og veier rundt 65 kg. Jeg vil virkelig gå litt ned i vekt, eller rett og slett få tydeligere muskler. så jeg lurte på noen tips til hvordan jeg kan få til dette. jeg vet jo selvfølgelig at jeg må trene og spise sunt. men hva kan jeg ikke spise, hvor ofte, hvor mye? og hvilke treningsmetoder som er mest effektive
 • Trude
  TRUDE
  Hei,
  du har en fin vekt i forhold til høyden din. Dersom du ønsker å trene opp muskelmasse så vil en ikke alltid oppleve at vekten går ned, noen ganger tvert imot. Kroppen får en mer definert fasong og større muskler. Det er ikke mulig å sette opp et treningsprogram her, men det finnes en rekke gode anbefalte treningsprogram på nettet. Generelt i forhold til kosthold så er det viktigst å fokusere på et sammensatt kost med tilstrekkelig proteinrik kost. Pass på at du får i deg nok kalorier når du trener, spis regelmessig 4-5 måltid om dagen. 
  vh Trude, helsesøster
 •  
 • Anonym bruker
    Skriv en kommentar Publisert 23 sep, 2018, 11:24
  Anonym bruker Hei Trude! Jeg og en fyr (er ikke kjæreste med han eller noe) hadde sex på tirsdagen uten kondom. Vi begge var villige til det uten, siden han var fast bestemt på at han ikke kom inni meg, noe han gjorde. Jeg er hvertfall ganske sikker på det. 4-5 timer etter det så tok jeg angrepille. Men jeg lurer på om den har noe effekt, siden jeg har en lidelse sånn at jeg ikke klarer og svelge hele tabletter etc. Derfor måtte jeg dele den i tre biter etter flere mislykkede forsøker på å svelge hele. Har jeg minsket effekten dens nå? Vi hadde sex igjen på onsdag, nå med kondom. Men jeg er fortsatt engstelig, jeg er tross alt 14 år.. Kan bare ikke bli gravid i denne alderen?? De dagene etter har jeg hatt vondi hodet, sår hals, har mensen nå, og litt vondt i magen liksom.. er ofte sulten, men frister ikke å spise.. Tror du det er en sjanse for at jeg er gravid? Skal ta test på tirsdag om 2 uker ca, men er fryktelig redd!! Mamma ble sur på storesøsteren min når hun ble gravid som 21 åring, hva hvis jeg blir det som 14 åring, hva gjør jeg da?!!! Plis hjelp Trude!
 • Trude
  TRUDE
  Hei,
  Jeg vil anbefale deg å prate med helsesøster på skolen din eller ved Helsestasjon for ungdom om dette. Det er veldig viktig at du har trygg og sikker prevensjon. Angrepillen skal være effektiv selv om du deler den, så lenge du svelger alt samme tidspunkt. Denne pillen inneholder et stor dose hormoner som kan gi milde bivirkninger som du beskriver. Ettersom du har menstruasjon nå er faren liten for graviditet, men du/dere bør unngå samleie inntil du får tatt test og får veiledning om trygg prevensjon. Ettersom du er såpass ung så anbefales det at mamma/pappa vet om at du starter med hormonell prevensjon hvis det blir aktuelt. Ubeskyttet samleie er svæt risikofylt, selv om gutten forsøker å holde tilbake utløsning så vet vi at det ikke alltid er mulig å stoppe. Sædceller kan også lekke inn i skjeden uten at gutten har direkte utløsning der. Sist men ikke minst så er jeg veldig enig med deg i at 14 år og gravid er ingen ønskesituasjon. Heldigvis er det fullt mulig å unngå det med prevensjon, hvis en er moden for seksuelt debut så må en også være moden for trygg prevensjon og unngå uønsket graviditet.
  vh Trude, helsesøster
 •  
 • Anonym bruker
    Skriv en kommentar Publisert 16 sep, 2018, 19:28
  Anonym bruker Hei jeg er 14 år gammel og har hatt utflod i over ett år nå og jeg lurer På når jeg kommer til å få mensen? Noen ganger er det mye utflod og noen ganger er det ingenting er dette normalt? Noen ganger kommer det også litt gjennom trusa...
 • Trude
  TRUDE
  Hei,
  det er helt normalt at det kommer utflod i et par år før menstruasjonen kommer. Det skyldes at det indre underlivet utvikler seg gradvis gjennom pubertetsfasen og utfloden er viktig for å holde underlivet rent og fuktig. Nøyaktig når den første blødningen kommer er ikke mulig å si, men pass på at du har bind tilgjengelig hjemme og i skolesekken så er du litt forberedt når det skjer.
  vh Trude, helsesøster
 •  
 • Anonym bruker
    Skriv en kommentar Publisert 16 sep, 2018, 18:00
  Anonym bruker Kordan kan man vite at nokon er forelska? Eg er forelska men eg er usikker på om han liker meg vi har vært venner siden barnehagen og eg er redd for å spørre ham vist han svarer nei og snakker med vennene sine om det som ville bært totalt flaut men eg klarer ikkje slutte å tenke på han og eg kan ikkje akkurat sitte og tenke på han konstant. Kva skal eg gjøre?!!!!!
 • Trude
  TRUDE
  Hei.
  å være forelsket kan være kjempefint og noen ganger frustrerende på samme tid, spesielt når en føler seg litt usikker på om følelsene gjengjeldes. En kan ikke vite med sikkerhet hva den andre føler uten å spørre direkte, men det finnes likevel flere tegn som en kan se etter for å finne ut om noen liker en godt. En vil oftest være glad og smilende rundt en person en liker og passe på å være i nærheten av den andre. Dette er en gutt du kjenner godt, prøve å legge merke til om han kikker på deg i smug. Smil til han når blikket ditt møter hans. I steden forå spørre han direkte om han liker deg så kan du kommentere noe ved han som du liker. Alle liker å få komplimenter og å høre hyggelige ting om seg selv. Det kan for eksempel være å si at du synes han er morsom, liker at han er god å prate med eller noe annet som passer. På den måten blir han oppmerksom på at du liker han og det vil ganske sikker gjøre at han også tenker over hva han liker ved deg. Lykke til.
  vh Trude, helessøster
 •  
 
 
 
 
 
Loading
Har du glemt passordet ditt?
Det går bra! Bare send inn brukernavn eller e-postadresse, så sender vi deg påloggingsopplysningene dine.
Ikke glem å fylle ut e-postadressen din (eller brukernavnet ditt).
E-postadressen (eller brukernavnet) som du har angitt, ser ut til å være ugyldig
En e-post med instruksjoner er sendt til e-postadressen din.
Det oppstod en serverfeil når du forsøkte å sende en e-post. Kontakt administratoren.
E-post eller brukernavn
 
 
 
 
 
 
 
Hei! Nettleseren din er litt for gammel :-(
Oppdater til følgende versjoner slik at du får brukt alle funksjonene på Girls1st:
1.5
6.0
2.0
2.0
 
 
 
Søk
 • Søker... Loading

 
 
 

Fjern konto

Girls1st.no-kontoen din er fjernet.