Girls1st.no Libresse initiative
 
 
 
 

Ekspert: Trude

Trude
INTERESSER
Jeg elsker å reise og oppleve andre land og mennesker, gjør det så ofte som mulig - andre kulturer fascinerer meg veldig!
LIKER
Å utforske det ukjente!
LIKER IKKE
Når noen blir behandlet urettferdig og respektløst. Det gjør meg provosert, sint og engasjert i å støtte og få til endringer.
 

Jeg heter Trude og har arbeidet som helsesøster i 10 år – en jobb jeg stortrives i! Jeg har to barn og tilbringer det meste av fritiden med familie og venner. Jeg er veldig glad i all slags musikk, spiller litt selv og danser gjerne ved enhver anledning. På vinteren trives jeg best i skiløypa og en flott sommerdag i båt på sjøen.

Jeg liker å møte utfordringer og vet at man sammen kan finne gode løsninger når noe er vanskelig. Er glad i kontraster og ulikheter, og synes det er spennende å møte nye mennesker. Jeg har daglig kontakt med ungdom og svarer på mange spørsmål om alt innen pubertet, menstruasjon, forhold osv. Jeg vet at dere lurer på mye – ingen spørsmål er for små eller mindre viktig å komme med her.

Mitt livsmotto er rett og slett ”Vær deg selv fullt og helt, ikke stykkevis og delt!”

Det kommer inn mange spørsmål til Trude og hun svarer på så mange hun kan, men vi kan ikke love at hun rekker å svare på alle. NB! Skriv hvor gammel du er og om du er seksuelt aktiv, så er det enklere for Trude å svare deg!

 
 
På tide med pepp nå med én gang? Prøv peppemafiaen!
La deg bli oppmuntret av hundrevis av jenter når du skal gjøre noe for første gang.
 
 
 

Du må være medlem i Girls1st for å kunne stille et spørsmål til eksperten.   eller registrer deg. Som medlem kan du dele dine egne historier, bli peppet av peppemafiaen, snakke i forumet og masse annet!

 

Spørsmål og svar

 
 • HemmeligL
    Skriv en kommentar Publisert 05 jul, 2018, 14:40
  HemmeligL Hei! jeg sliter veldig med kviser/akne. Nå går jeg i 9. klasse og har slitt med kviser/akne helt siden 6/7. klasse. Har du noen bra tips? Jeg er så sinnsykt lei av det nå!
 • Trude
  TRUDE
  Hei,
  det finnes endel gode produkter på apoteket og tilsvarende som er beregnet på ung hud og kviseproblematikk. Personalet der har også god kunnskap om anbefalte produkter til god pris. Dersom du har utbredtkviseproblem med utbrudd i ansikt, bryst og rygg anbefales kontakt med fastlege for vurdering. 
  vh Trude, helsesøster
 •  
 • Anonym bruker
    Skriv en kommentar Publisert 05 jul, 2018, 13:39
  Anonym bruker Hei Trude! Så jeg har et spørsmål om pupper... Jeg er 14 år og har hatt mensen i snart 2 år. I 7 klasse begynte puppene mine å vokse litt, men de vokser bare under å på sidene og ikke over. Er dette unormalt? Jeg sover på magen, har det noe med dette å gjøre? Jeg bruker også bh eller sportsbh til vanlig. Men puppene mine har ikke vokst noe på over et år og de er bittesmå. Jeg begynner i 9. Klasse nå og da begynner man jo ofte å ha former, men det har ikke jeg. Moren min har en slags mellomting, de er ikke små men ikke kjempestore heller. Jeg er ikke den tynneste, men heller ikke overvektig. Jeg er 162 cm og veier ca 51,5 kg. Så hovedspørsmålet mitt er vel: kommer ikke puppene mine til å vokse noe mer? Eller bruker de bare lenger tid? Jeg har hørt å lest på forumet og der sier folk at når man har mensen så vokser ikke puppene så mye mer. (Jeg bruker forresten en 70A i bh størrelse) Hilsen 14 år gammel jente (jeg vet at man skal være fornøyd med kroppen sin som den er, men jeg har alltid hatt lyst på pupper...)
 • Trude
  TRUDE
  Hei,
  pubertetstiden vil vanligvis starte med brystutvikling. Når menstruasjonen kommer og ved endt pubertet vil brystene i utgangspunktet være ferdigutviklet. Det er likevel slik at disse endrer seg og ofte vokser mer med årene. Brystene innholder både endel kjertelvev samt endel fettvev. Spørsmålet ditt er altså avhengig av hvordan kroppen din generelt utvikler seg. De aller fleste jenter fortsetter å få enda mer markerte kvinnelige former i årene etter puberteten, med det vil også brystene endre seg noe. Håper det var litt svar for deg.
  vh Trude, helsesøster   
 •  
 • Anonym bruker
    Skriv en kommentar Publisert 05 jul, 2018, 13:14
  Anonym bruker Hei Trude, bestevennen min Maria fortalte nettop at hun hadde hatt sex med en gutt, hun spyr og kaster opp hver eneste dag, og jeg hjelper henne, hun har begynt og drikke og henge med feil folk, så jeg ble bekymret og tok henne med for å prate med helsesøster. Helsesøster sa at vi kunne gå og sjekke om bestevennen min var gravid, med og ta en graviditetstest, som vi får hos helsestasjonen for ungdom. Jeg er bekymret for henne, og ho har ikke hatt det bra i det siste, hun er adoptert, men helt norsk, og foreldrene hennes slår henne har ho fortalt meg, vår andre bestevenn Tora flyttet nettop skole, og dette har hvert en tung periode for oss begge. Jeg er bekymret for henne, hva syns du jeg burde gjøre? Hilsen M.A.S
 • Trude
  TRUDE
  Hei,
  jeg skjønner at du oppriktig bryr deg veldig om hvordan venninen din har det og at du er bekymret nå. Jeg vet ikke hvor gamle dere er, men får en forståelse av at dere er relativt unge. Først vil jeg si at dersom foreldrene til venninnen din slår så er barnevernet riktig instans for å formidle dette, fysisk straff er ikke lovlig og alle barn skal sikres en trygg barndom i Norge. I forhold til at hun har debutert seksuelt, drikker alkohol, kaster opp daglig og henger med feil folk så tenker jeg også at kontakt med barnevernet sannsynligvis er nødvendig for å bistå foreldrene i å håndtere omsorgsrollen. Jeg synes det er kjempefint at du viser så mye omsorg for venninnen din, samtidig er dette så alvorlige ting at det er de voksne rundt som må ta ansvar for dette. Jeg håper derfor at hun/dere tar kontakt med noen som kan hjelpe dere videre til å få riktig hjelp til venninen din. Helsesøster ved Helsestasjon for ungdom kan være en god person å starte med.  
  vh Trude, helsesøster  
 •  
 • Anonym bruker
    1 comment Publisert 26 jun, 2018, 20:26
  Anonym bruker Jeg har hatt sex. jeg fikk kløde og hvit klumpete utflod dagene etter og har det ennå. er det en kjønnaykdom eller er det bare tilfeldig at jeg har fått det etter jeg hadde sex?
 • Trude
  TRUDE
  Hei,
  det er ikke uvanlig at en kan få en forbigående irritasjon etter samleie, det også slik at en kan få en mild soppinfeksjon fordi bakterier fra huden i underlivet føres inn i skjeden. En kan selvfølgelig heller ikke utelukke smittsom kjønnssykdom ved ubeskyttet samleie, men vanligvis tar det en til to uker før symptomene da kommer. For sikkerhets skyld anbefaler jeg at du får tatt en test, med tanke på smittsom sykdom, ved Helsestasjon for ungdom i nærheten av deg.
  vh Trude, helsesøster
 •  
 • Anonym bruker
    Skriv en kommentar Publisert 15 jun, 2018, 11:19
  Anonym bruker Hei! Jeg er en jente på 16 år. Jeg har aldri fått noen diagnose men sliter med angst og depresjon, men er ikke det jeg skal snakke om. For litt siden var klassen på klassetur der jeg begynte å snakke med en gutt. Jeg føler at jeg virkelig kan være meg selv og vi hadde det gøy sammen. Klasdeturen var rett før skolen sluttet og siden snakker vi ikke så mye. Jeg har aldri hatt kjæreste før(vet 16 år og har aldri vært sammen med noen!) jeg vet ikke om jeg virkelig liker han eller om jeg liker han som en god venn. Om jeg liker han vet jeg heller ikke om han liker meg eller hvordan jeg kan finne det ut siden vi ikke treffest lenger siden skolen er slutt. Takk for svar!
 • Trude
  TRUDE
  Hei,
  så hyggelig at du har møtt en gutt du liker. Først vil jeg si at det slett ikke er uvanlig å være 16 år uten å ha hatt en kjæreste. Du lurer på hvordan du kan finne ut om han liker deg. Jeg tenker at det vet du ganske sikkert allerede, nettopp fordi du opplevde å ha det gøy med han og kunne være deg selv. Når en får slike følelser er det veldig ofte gjensidig god og trygg kommunikasjon som utløser det. Så gjenstår det å finne ut om en liker hverandre som venner eller kjærester. Ta kontakt med han, send en melding å skriv det du sier her - at det var veldig koselig å bli kjent med han. Da har du opprettet en kontakt, så må veien videre bli til etter det. Jeg vil også si at i forhold til angst og depresjonsprbolemene du beskriver så håper jeg du får god støtte til å jobbe med disse. Angst er slitsomt, men samtidig noe av det som er lett å jobbe konkret med å bli kvitt. Håper det var litt svar for deg og lykke til.
  vh Trude, helsesøster
 •  
 • Anonym bruker
    Skriv en kommentar Publisert 15 jun, 2018, 11:09
  Anonym bruker Hei Trude: jeg lurte på noe! Jeg skjekket i underlivet i dag der var det hvite klumper av utflod. Jeg søkte litt på nettet og der sto det at det kan være sopp infeksjon og at man burde dra på apoteket. Men bør jeg det? Kan jeg ikke bare vaske underlivet med såpe uten parfyme? Er det soppifiksjon? Og hva er de hvite klumpene?
 • Trude
  TRUDE
  Hei,
  mengden utflod som kommer varierer, enkelte ganger kan det danne seg litt klumper av utflod uten at en skal bekymre seg for dette. Jeg vil anbefale, som du selv er inne på, å vaske med lunkent vann i første om gang. Bruk eventuelt en vaskekrem tilpasset underlivet hvis du har dette. Soppinfeksjon vil vanligvis gi sterk kløe i kombinasjon med klumpet utflod, jeg tenker at du kan avvente behandlng mot dette - men vurdere det dersom symptomene blir tydeligere. 
  vh Trude, helsesøster
 •  
 
 
 
 
 
Loading
Har du glemt passordet ditt?
Det går bra! Bare send inn brukernavn eller e-postadresse, så sender vi deg påloggingsopplysningene dine.
Ikke glem å fylle ut e-postadressen din (eller brukernavnet ditt).
E-postadressen (eller brukernavnet) som du har angitt, ser ut til å være ugyldig
En e-post med instruksjoner er sendt til e-postadressen din.
Det oppstod en serverfeil når du forsøkte å sende en e-post. Kontakt administratoren.
E-post eller brukernavn
 
 
 
 
 
 
 
Hei! Nettleseren din er litt for gammel :-(
Oppdater til følgende versjoner slik at du får brukt alle funksjonene på Girls1st:
1.5
6.0
2.0
2.0
 
 
 
Søk
 • Søker... Loading

 
 
 

Fjern konto

Girls1st.no-kontoen din er fjernet.