Girls1st.no Libresse initiative
 
 
 
 

Ekspert: Trude

Trude
INTERESSER
Jeg elsker å reise og oppleve andre land og mennesker, gjør det så ofte som mulig - andre kulturer fascinerer meg veldig!
LIKER
Å utforske det ukjente!
LIKER IKKE
Når noen blir behandlet urettferdig og respektløst. Det gjør meg provosert, sint og engasjert i å støtte og få til endringer.
 

Jeg heter Trude og har arbeidet som helsesøster i 10 år – en jobb jeg stortrives i. Jeg har to barn og tilbringer det meste av fritiden med familie og venner. Jeg er veldig glad i all slags musikk, spiller litt selv og danser gjerne ved enhver anledning. På vinteren trives jeg best i skiløypa og en flott sommerdag i båt på sjøen.

Jeg liker å møte utfordringer og vet at man sammen kan finne gode løsninger når noe er vanskelig. Er glad i kontraster og ulikheter, og synes det er spennende å møte nye mennesker. Jeg har daglig kontakt med ungdom og svarer på mange spørsmål om alt innen pubertet, menstruasjon, forhold osv. Jeg vet at dere lurer på mye – ingen spørsmål er for små eller mindre viktig å komme med her.

Mitt livsmotto er rett og slett ”Vær deg selv fullt og helt, ikke stykkevis og delt!”

Det kommer inn mange spørsmål til Trude og hun svarer på så mange hun kan, men vi kan ikke love at hun rekker å svare på alle. NB! Skriv hvor gammel du er og om du er seksuelt aktiv, så er det enklere for Trude å svare deg!

 
 
På tide med pepp nå med én gang? Prøv peppemafiaen!
La deg bli oppmuntret av hundrevis av jenter når du skal gjøre noe for første gang.
 
 
 

Du må være medlem i Girls1st for å kunne stille et spørsmål til eksperten.   eller registrer deg. Som medlem kan du dele dine egne historier, bli peppet av peppemafiaen, snakke i forumet og masse annet!

 

Spørsmål og svar

 
 • Anonym bruker
    Skriv en kommentar Publisert 13 mai, 2018, 21:27
  Anonym bruker hei! når er det første gang man får mensen?
 • Trude
  TRUDE
  Hei,
  de fleste jenter er mellom 12-15 år ved den aller første menstruasjon, noen er yngre og andre eldre.
  vh Trude, helsesøster
 •  
 • Anonym bruker
    Skriv en kommentar Publisert 13 mai, 2018, 21:19
  Anonym bruker Heisann:) Hva er eggløsning? Når eg fingra blir eg våt på vagina så når de har gått ei stund blir eg skikkeli tørr, ka e grunnen til de?
 • Trude
  TRUDE
  Hei,
  eggløsning er en del av jenter og kvinners fruktbarhetssyklus. Det vil si at en gang i måneden løsner et egg fra en av eggstokkene, det vanderer så via egglederen ned til livmoren. Når egget ikke befruktes vil menstruasjonen komme ca to uker etter eggløsningen. To uker etter første menstruasjonsdag løsner så et egg igjen, dette gjentar seg så om igjen og om igjen. Ved eggløsning vil mange jenter oppleve at det kommer litt mer utflod enn vanlig, mens skjeden andre ganger kan føles mer tørr - som du beskriver. Håper det var litt svar for deg.
  vh Trude, helsesøster
 •  
 • Reg1234
    Skriv en kommentar Publisert 13 mai, 2018, 21:08
  Reg1234 12 år 169 cm tror eg veier 54.9 kg til 56.2 kg tror eg er d mye hvid d er d hva bør eg veie av 50 45 eller 40
 • Trude
  TRUDE
  Hei,
  vekt må alltid sees i sammenheng med høyde, muskelmasse og kroppstype. Dette variere mye fra person til person. Ut fra tallene du oppgir så veier du på ingen måte for mye, tvert imot. I din alder vokser kroppen mye og den trenger riktig og regelmessig energi (mat) for å klare å utvikle seg slik den skal. Ettersom du allerede er 169 høy så antar jeg at du har vokst endel i høyden siste månedene. Tenk derfor at å spise sunt og regelmessig (4-5 måltiderom dagen) er det beste for deg, så vil vekten tilpasse seg høyden din.
  vh Trude, helsesøster
 •  
 • Anonym bruker
    Skriv en kommentar Publisert 08 apr, 2018, 15:39
  Anonym bruker Hei jeg er en jente på 11 år. Jeg tør ikke å bruke tampong jeg vet ikke hvor den skal inn eller når man må bytte eller noe!! Og jeg må spørre mamma om hun kan ringe legen for jeg tror jeg kanskje har sopp i underlivet men jeg vet ikke. Men hva skjer hvis du ikke behandler soppen vis man har?? Hilsen en redd jente.
 • Trude
  TRUDE
  Hei,
  nå vet jeg ikke om du har fått menstruasjonen, men jeg regner med det siden du vurderer bruk av tampong. Endel jenter synes det å bruke tampong er litt vanskelig og velger derfor å vente til de er litt eldre. Jeg tenker at det uansett er viktig at du får god informasjon om hvordan tampong brukes før du prøver å bruke dette. Det er ikke så uvanlig at en kan ha svie og ubehag i underlivet, uten at det nødvendigvis er soppinfeksjon. Pass på at du unngår sterk såpe når du vasker deg nedentil, bruk heller vanlig lunkent vann når du vasker deg her daglig. Det skjer ikke noe om en ikke behandler sopp, men det kan gi endel ubehag - vanligvis vil sopp gi sterk kløe. Jeg håper du kan prate litt med mamma om dette og få hjelp til å vurdere litt hvorfor du tenker at du kan ha fått sopp. Håper det var litt svar for deg, du skal ikke gå rundt og være redd for dette.
  vh Trude, helsesøster
 •  
 • Anonym bruker
    Skriv en kommentar Publisert 08 apr, 2018, 15:26
  Anonym bruker Hei Trude! Jeg fikk noe brunt i trusa for noen dager siden, men det kom ikke tilbake. Jeg har veldig mye utflod og har hatt det i snart 2 år. Jeg er 12 år og 7 måneder, moren min fikk det når hun var 11 år å 10 måneder. Kan dette bety at jeg snart får mensen? Har veldig lyst til å få det! Hilsen jente som vil ha mensen
 • Trude
  TRUDE
  Hei,
  ja - mye tyder på at du kan forvente din første blødning ganske snart. Nøyaktig når er likevel vanskelig å kunne si mer nøyaktig. Pass på at du har bind tilgjengelig hjemme og i skolesekken så er du litt forberedt når det skjer. 
  vh Trude, helsesøster
 •  
 • Anonym bruker
    Skriv en kommentar Publisert 30 mar, 2018, 17:31
  Anonym bruker Er det normalt å få mensen når man akkurat har fylt 12? Eller er det veldig tidlig?
 • Trude
  TRUDE
  Hei,
  ja - det er normalt. De fleste jenter opplever å få sin første menstruasjonsblødning en gang mellom 12-15 års alder.
  vh Trude, helsesøster
 •  
 
 
 
 
 
Loading
Har du glemt passordet ditt?
Det går bra! Bare send inn brukernavn eller e-postadresse, så sender vi deg påloggingsopplysningene dine.
Ikke glem å fylle ut e-postadressen din (eller brukernavnet ditt).
E-postadressen (eller brukernavnet) som du har angitt, ser ut til å være ugyldig
En e-post med instruksjoner er sendt til e-postadressen din.
Det oppstod en serverfeil når du forsøkte å sende en e-post. Kontakt administratoren.
E-post eller brukernavn
 
 
 
 
 
 
 
Hei! Nettleseren din er litt for gammel :-(
Oppdater til følgende versjoner slik at du får brukt alle funksjonene på Girls1st:
1.5
6.0
2.0
2.0
 
 
 
Søk
 • Søker... Loading

 
 
 

Fjern konto

Girls1st.no-kontoen din er fjernet.