Girls1st.no Libresse initiative
 
 
 
 

Ekspert: Trude

Trude
INTERESSER
Jeg elsker å reise og oppleve andre land og mennesker, gjør det så ofte som mulig - andre kulturer fascinerer meg veldig!
LIKER
Å utforske det ukjente!
LIKER IKKE
Når noen blir behandlet urettferdig og respektløst. Det gjør meg provosert, sint og engasjert i å støtte og få til endringer.
 

Jeg heter Trude og har arbeidet som helsesøster i 10 år – en jobb jeg stortrives i. Jeg har to barn og tilbringer det meste av fritiden med familie og venner. Jeg er veldig glad i all slags musikk, spiller litt selv og danser gjerne ved enhver anledning. På vinteren trives jeg best i skiløypa og en flott sommerdag i båt på sjøen.

Jeg liker å møte utfordringer og vet at man sammen kan finne gode løsninger når noe er vanskelig. Er glad i kontraster og ulikheter, og synes det er spennende å møte nye mennesker. Jeg har daglig kontakt med ungdom og svarer på mange spørsmål om alt innen pubertet, menstruasjon, forhold osv. Jeg vet at dere lurer på mye – ingen spørsmål er for små eller mindre viktig å komme med her.

Mitt livsmotto er rett og slett ”Vær deg selv fullt og helt, ikke stykkevis og delt!”

Det kommer inn mange spørsmål til Trude og hun svarer på så mange hun kan, men vi kan ikke love at hun rekker å svare på alle. NB! Skriv hvor gammel du er og om du er seksuelt aktiv, så er det enklere for Trude å svare deg!

 
 
På tide med pepp nå med én gang? Prøv peppemafiaen!
La deg bli oppmuntret av hundrevis av jenter når du skal gjøre noe for første gang.
 
 
 

Du må være medlem i Girls1st for å kunne stille et spørsmål til eksperten.   eller registrer deg. Som medlem kan du dele dine egne historier, bli peppet av peppemafiaen, snakke i forumet og masse annet!

 

Spørsmål og svar

 
 • Anonym bruker
    Skriv en kommentar Publisert 11 jan, 2019, 18:48
  Anonym bruker i forrige uka fikk jeg sykt mye utflod, og den var skikkelig slimete.Så fikk jeg normal mengde men gul utflod, men nå er den litt slimete , men normal mengde.Så jeg lurer på hva det kan bety? Betyr det at min første mens er på vei?
 • Trude
  TRUDE
  Hei,
  det kan høres ut som det nærmer seg den første menstruasjonen. Rundt eggløsningen vil endel jenter oppleve at utfloden blir tykkere og mer slimet, et par uker etter en eggløsning vil det komme en menstruasjonsblødning når egget ikke befruktes. Økt utflod tyder altså på at det indre underlivet forbereder seg til menstruasjonssyklusen.
  vh Trude, helsesøster
 •  
 • Anonym bruker
    Skriv en kommentar Publisert 11 jan, 2019, 18:44
  Anonym bruker Hei Trude! Har spurt andre jenter, men vil spørre deg å!:) noen dager får jeg veldig vondt i hjertet.. Men andre dager får jeg vondt på høyre side av bryst kassa.. Hva kan dette være? Vil ikke gå til noen å spørre eller fortelle dt til noen dom ser meg, så tar det opp her.. Kan du hjelpe?
 • Trude
  TRUDE
  Hei,
  dette er et spørmål som er vanskelig å svare på her. Når unge mennesker har smerter over brystkassen skyldes det veldig ofte muskelsmerter eller små spenninger i musklene mellom ribbena. Dette er imidlertid noe som fastlegen din må vurdere og jeg håper du kan forklare de hjemme om smertene slik at dere sammen kan ordne dette. 
  vh Trude, helsesøster
 •  
 • Anonym bruker
    Skriv en kommentar Publisert 02 jan, 2019, 23:43
  Anonym bruker Hei, jeg er en jente på 13 år som lurer på et mensenspørsmål! :-) Når jeg har mensen får jeg ofte veldig vondt i ryggen og så blør jeg så utrolig mye! Jeg klarer nesten ikke å gå ,for hver bevegelse jeg tar så føles det ut som om det kommer i buksa. Og det har hendt flere ganger at det har komt litt også! Jeg går alltid på do hver time for å bytte bind. Når jeg bytter det, så er dt gammle bindet fullt av blod, bindet er også kjempe tunkt. Det er liksom ikke pkass til mer blod på bindet. Og pluss at noen ganger er det kommt slike "blodklumper" i bindet! Jeg føler ikke at dette er normalt! Er det? Men i tilleg til det så har jeg ca mensen i 6 dager også. Jeg bruker to bind fra libresse som er for de som blør mye, og det står at det varer i 4 timer. Mn jeg kan bare ha det i 1 time før det kommer i buksa. Når jeg går er det som om jeg har en tung bleie på meg med masse tiss i. Veldig ukomfortabelt. Plis gi meg rår og fortell om det er normalt eller ikke! Takk! :-)))))
 • Trude
  TRUDE
  Hei,
  det kan høres ut som du har relativt kraftige blødninger og at det derfor er nødvendig å bytte bind ofte. Menstruasjonssmerter i korsrygg og bekken er ikke unomalt og det er viktig at du forsøker å holde deg i litt aktivitet for å unngå disse smertene. Det kan føles som det kommer utenfor bindet når blødningen kommer, men forsøk å stole på at bindet kan ta imot ganske mye menstruasjonsvæske uten at det lekker. Dersom du opplever at det kommer i buksen anbefales bind med vinger. Blodklumper er blanding av slimhinne fra livmoren og menstuasjonsvæske, det er helt normalt at dette kommer ut. 
  vh Trude, helsesøster
 •  
 • kosen13
    Skriv en kommentar Publisert 25 des, 2018, 19:02
  kosen13 hei jeg er en 13 år gammel jente som var hos en vennine i går men så skulle vi bade og da jeg skulle skifte var det noe litt vinrødt i trusa mi og jeg ble redd og fikk det dagen før og og har hatt utflod i snart 2 år og i det siste har jeg hatt meget sterk utflod kan det være mensen.....
 • Trude
  TRUDE
  Hei,
  det hørest helt klart ut som du har fått din første menstruasjonsblødning. Du skal på ingen måte være redd for dette, vanligvis kommer det en liten sporblødning først så kan det gå flere uker og måneder før den neste kommer. Pass på at du har bind tilgjengelig hjemme og i skolesekken så er du litt forberedt når det skjer.
  vh Trude, helsesøster
  .
 •  
 • Anonym bruker
    Skriv en kommentar Publisert 25 des, 2018, 18:54
  Anonym bruker jeg har kmmet i puværteten og så og alle jentene i klassen har fåt mesen jeg er den eneste som ikke har det og jeg synes det er flaut så jeg sa at jeg hadde det å. hvet du horfår jeg kansje er den eneste i klassen såm ikke har det. takk
 • Trude
  TRUDE
  Hei,
  de aller fleste jenter får menstruasjonen mot sluttfasen av puberteten, noen er tidlig ute andre litt senere - begge deler er like normalt. De fleste opplever også bare en enkelt blødning, så kan det gå flere uker og måneder før den neste kommer. Nøyaktig når den første blødningen kommer er umulig å vite sikkert, men jeg tror at du opplever det ganske snart. Inntil da, forsøk å ikke fokusere så mye på det. Det gjør ingen ting om du har sagt at du har det, for som sagt så har de fleste uregelmessige blødninger i starten. Pass på at du har bind tilgjengelig hjemme og i skolesekken, så er du litt forberedt når blødningene kommer. 
  vh Trude, helsesøster
 •  
 • Anonym bruker
    Skriv en kommentar Publisert 25 nov, 2018, 19:59
  Anonym bruker Hei. Jeg har merket en klump på utsiden av kjønsleppen min. Den er hvit, og ikke så veldig stor. Den gjør litt vondt av og til og klør litt. Har ikke hatt sex annet enn med kjæresten min, og han har heller ikke vært med noen andre enn meg. Har ikke tørt å klemt så mye på den.. er også veldig rød nedentil. Kan det ha noe med at truseinnlegget har gnisset inntil, og irritert? Hva kan det være? Litt ekkelt å ikke vite..
 • Trude
  TRUDE
  Hei,
  dette kan høres ut som en irritert talgkjertel. Ved og rundt kjønnsleppene finner en mange slike kjertler og fra tid til annen kan det oppstå små irritasjoner, spesielt etter barbering men også uavhengig av dette. Dette kan ligne små kviser og kan kjennes som små kuler som enten tømmer seg eller forsvinner av seg selv. Jeg vil anbefale deg å følge med kulen, uten å presse eller klemme på den. Mest sannsynlig er kulen borte ila få dager. 
  vh Trude, helsesøster
 •  
 
 
 
 
 
Loading
Har du glemt passordet ditt?
Det går bra! Bare send inn brukernavn eller e-postadresse, så sender vi deg påloggingsopplysningene dine.
Ikke glem å fylle ut e-postadressen din (eller brukernavnet ditt).
E-postadressen (eller brukernavnet) som du har angitt, ser ut til å være ugyldig
En e-post med instruksjoner er sendt til e-postadressen din.
Det oppstod en serverfeil når du forsøkte å sende en e-post. Kontakt administratoren.
E-post eller brukernavn
 
 
 
 
 
 
 
Hei! Nettleseren din er litt for gammel :-(
Oppdater til følgende versjoner slik at du får brukt alle funksjonene på Girls1st:
1.5
6.0
2.0
2.0
 
 
 
Søk
 • Søker... Loading

 
 
 

Fjern konto

Girls1st.no-kontoen din er fjernet.